Turnen

Selectie

Je kunt bij OKV op wedstrijdniveau turnen van de 6e tot en met de 3e divisie. In de A-selectie turnen de turnsters in divisies 3 t/m 5 en de D2 t/m N3. In de B-selectie turnen de turnsters in divisie 6 en D3. 

Zowel de A- als de B selectie turnsters turnen 2 voorwedstrijden in de regio. Hier turn je een oefening op 4 toestellen; de sprong, brug, balk en de verende vloer. Je leeftijd en het niveau waarin je turnt, bepalen of je een vloeroefening op muziek doet. Aan de hand van de 2 voorwedstrijden kun je bij goede resultaten doorstromen naar een regiofinale, en van hieruit eventueel naar een districtsfinale. Klik hier voor regels/afspraken en wedstrijddata.

 

Hoe kom je in de selectie? Meestal gym je eerst recreatief en als je talent hebt, en je wilt, kun je doorstromen naar de selectie. De leiding bespreekt met de turnsters en ouder(s) of de turnster in de selectie willen en kunnen. De jongtalenten trainen op maandag samen met de A-selectie. Na een jaar wordt besloten in welk niveau een turnster het beste past. Ze kunnen dan doorstromen naar de A of de B-selectie.

Begeleiding en bijscholing

De selectie wordt getraind door 2 hoofdtrainsters: Seya (A) en Laura (B), met vaste assistenten: Danielle (A) en Emma (B)

 

Alle leiding bij OKV is door de KNGU minimaal op leider 3 niveau geschoold en om goed op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen, volgen zij verplichte en aanvullende bijscholingen. Bijscholingen voor de A selectie zijn gericht op de turnelementen die voorkomen in de D (=District) Oefenstof  de N (=Nationaal) oefenstof en de 4de en 5de divisie, aangezien de turnsters in de A-selectie in deze divisie uitkomen. Ook de leiding van de B-selectie volgt de bijscholingen behorende bij het niveau van hun turnsters.

 

Seya, onze hoofdtrainster van de A-selectie is ook onze praktijkbegeleider voor het turnen. Zij begeleidt turnsters die de opleiding Leider 2 (assistentendiploma), en de turnsters die de opleiding Leider 3 volgen. Deze groep turnsters is de toekomst voor OKV, zij kunnen met de opleiding Leider 3 zelfstandig een groep lesgeven. Lijkt je dit ook leuk? Vraag het aan je leiding!

 

A-selectie

B-selectie