Goede start voor OKV Turnsters

10 november 2018

Afgelopen zaterdag vonden de eerste turnwedstrijden van dit seizoen plaats. Dit waren de teamwedstrijden in Amersfoort en OKV participeerde met twee teams. Al onze turnsters hadden hard getraind en hebben zich in een korte tijd veel nieuwe elementen en oefeningen eigen gemaakt. Het was voor hen dan ook erg spannend.

 

Ondanks de spanning hebben de turnsters zich allemaal zeer goed staande gehouden en een goede wedstrijd gedraaid. Eén team plaatste zich met een totaal van 156.500 punten op een mooie tweede plaats en mocht daarmee de zilveren medaille in ontvangst nemen. Dit team bestond uit Devi Pot, Nynke Hahn, Frederieke Bosma, Lucy Ouwerkerk en Vera Sleutel.

 

OKV's andere team bestond uit Amber Rozengarden, Guusje Scheepstra, Laura van Holland en Lisa den Besten. Met z'n vieren behaalden zij 150.250 punten. Goed voor een vijfde plaats. 

 

Het was een geslaagde dag en een zeer goede start voor OKV.

Amélie Regiokampioene bij Instap D3

9 juni 2018

Amélie Groenenboom en Elin van Driesten hebben beiden een supergoede wedstrijd gedraaid. Amélie was eerste op brug, tweede op sprong en derde op vloer. Vol trots kreeg zij de gouden medaille en werd ze regiokampioene van de Instap D3! Elin was eerste op sprong en vloer en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen voor een mooie derde plek. Nora Faeseler turnde een zeer goede wedstrijd en kwam met een puntenaantal van 52,892 op de vijfde plaats terecht.

 

Bij Britt Busser en Daphne Elemans viel het niet helemaal mee. Britt liet een goede oefening op balk en vloer zien, maar ging helaas door haar enkel bij sprong. Daphne liet twee mooie overslagen bij sprong zien en is uiteindelijk 22e geworden Danaé Hofman had een super sprong en brug oefening en is op een hele goede zevende plaats geëindigd.

 

Norah van de Mortel, Emily Kirsten van Schaik, Kalliste Bouwhuis en Anouk van Eerdt hebben ook hele goede en stabiele wedstrijden geturnd. Norah stond helaas net naast het podium en is zesde geworden. Gevolgd door Emily, die werd zevende. En de twaalfde plaats was voor Kalliste. Anouk is op de 24e plaats geëindigd. Er zijn prachtige posities behaald, de trainsters zijn trots!

Vijfde Plaats voor Devi op Districtsfinale

2 juni 2018

Devi & Amber
Devi & Amber

Afgelopen zaterdag 2 juni waren de districtskampioenschappen voor niveau D1 en D2 in Amsterdam. Hiervoor hadden Devi Pot , Amber Rozengarden en Laura van Holland zich voor geplaatst vanuit de regiofinale wedstrijden.

 

Devi was wel nerveus voor deze wedstrijd maar zette haar beste beentje voor. Ze begon op de balk en daar liet ze een zeer strakke oefening zien ze kreeg er ook 14,500 punten voor ook met haar brug oefening scoorde ze hoog nl een 14,350 voor. Omdat de punten zo dicht bij elkaar lagen kon je totaal niet inschatten op de hoeveelste plek je zou staan en bleef het spannend tot aan de prijsuitreiking.

 

Devi kwam met een punten totaal van 54,067 op een 5de plaats terecht en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Amber Rozengarden, die tegelijk met Devi aan de beurt was maar op de andere baan, liet een hele mooie vloeroefening zien en kreeg daar een 14,333 punten voor. Jammer van haar balkoefening die wat minder strak en stabiel ging. Amber eindigde op een mooie 22e plaats!

 

Rona Lancee wist afgelopen maandag pas dat ze mee mocht doen aan de district finale en wat heeft ze gepresteerd! Rona was zo onder de indruk dat haar overslag op toestel vloer goed gelukt was, dat ze de twee handstanden vergat te maken waardoor ze helaas minpunten kreeg. Ondanks dat ging ze gewoon door.

 

Als laatste was de beurt aan Laura van Holland die op een mooie zeventiende plaats is geëindigd. Laura had er zin in, maar was ook duidelijk zenuwachtig. Balk ging niet vanzelf, maar ze heeft zich goed hersteld en mooie oefeningen laten zien.


OKV Turnster Werd 17de van Nederland

26 mei 2018

Afgelopen zaterdag 26 mei was de NK voor de Pupillen N3 in Waalwijk. Hiervoor had OKV turnster Esmee zich geplaatst. Tegelijkertijd was de districtsfinale in Amersfoort voor de divisie 4 en 5. Hiervoor hadden drie van onze turnsters zich geplaatst.

 

Esmee turnt N3 en in haar categorie streden de beste 36 turnsters van Nederland tegen elkaar voor het kampioenschap. Het deelnemersveld was erg sterk en de punten lagen ook zeer dicht bij elkaar met soms een honderdste verschil. Esmee turnde een zeer goede wedstrijd en scoorde op de sprong een 13,516. Met een puntentotaal van 51,399 kwam ze op een mooie en verdiende 17de plaatst.

 

De districtsfinale in Amersfoort was ook zeer spannend! Ook daar hebben de OKV turnsters het heel goed gedaan. Noah (Jeugd 2G) turnde een stabiele wedstrijd en dit werd beloond met een mooie 13de plaats in een sterk deelnemers veld. Tiara en Erinn (beide Junior F) hebben ook een goede wedstrijd geturnd. Beiden hadden erg veel zin om hun vloeroefening te laten zien, en dat was goed te merken. Ze straalden en hebben hun oefening met veel energie geturnd. Wat hebben ze ervan genoten en dat is waar het omgaat. Tiara eindigde met een mooie 6de plaats helaas net naast het podium. En Erinn eindigde knap op een 22ste plaats.

 

 

Vierde Plaats voor Devi op de Regiofinale

21 april 2018

Rona Lancee was als eerste aan de beurt en ze had er zin in! Met een goede brugoefening waarbij ze alles opeenvolgend uitvoerde en een balkoefening zonder wiebels is ze vijftiende geworden.

 

Devi Pot en Amber Rozengarden waren in de tweede wedstrijdronde aan de beurt. Allebei waren ze best wel nerveus. Devi liet een mooie arabier flik flak zien in haar vloeroefening, waar ze een hoog cijfer mee scoorde. Devi kwam op een mooie vierde plaats terecht en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Amber liet twee hele mooie sprongen zien en werd daarmee derde in een veld van 27 turnsters. Totaal kwam Amber op een mooie zevende plaats terecht. Laura van Holland kwam in de derde ronde in actie. Met twee super overslagen over de kast en een goede vloeroefening is ze net naast het podium geëindigd. Laura kwam op de zesde plaats terecht.

 

Devi, Laura en Amber zijn door naar de districtfinale en Rona is eerste reserve hiervoor.

Devi & Amber
Devi & Amber

Harmelense Turnster door naar NK!

14-15 april 2018

In Nieuwegein vonden zaterdag en zondag de landelijke halve finales plaats voor de bondskampioenschappen, divisie twee en drie. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van OKV Harmelen samen met DOO/K&V uit Utrecht.

 

OKV's Esmee Hettinga zich geplaatst voor deze landelijke halve finale. Hettinga turnde een goede wedstrijd. Haar eerste toestel was  Brug  waar ze een 13,400 mee behaalde  waarmee ze op een 3de plaats  terecht kwam. Ook met sprong scoorde ze een 13,400 en kwam ze op een 5de plaats.

 

Esmee kwam met een puntentotaal van 52,00 op een mooie 7de plaats.  Ze is hiermee door naar de Nederlandse Kampioenschappen op 26 mei in Waalwijk.  Er deden 24 turnsters mee dit weekend, het was een sterk veld en de punten lagen dicht bij elkaar.

 

De organisatie van deze  wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door een aantal Harmelense sponsors. We noemen graag met naam de EMTE, bloemist Bloem en Tuincentrum Pels. Naast deze sponsoren kregen we medewerking van Tema Turn gymnastics, Coolcat, Bruna en sportcentrum Merwestein. OKV en DOO/K&V zijn heel erg dankbaar voor hun bijdrage om de wedstrijd mogelijk te maken.

Esmee met haar score op sprong
Esmee met haar score op sprong

3 OKV Turnsters door naar de Districtsfinale

14 april 2018

Zaterdag 14 april, hadden zes turnsters van OKV hun regiofinale in Amersfoort. Sanne van Leeuwen en Rosa Tol turnen in de 4de divisie. En Noah Benavente Martin, Tiara Vaneker, Claire Boxsem en Erinn Kuus turnen in de 5de divisie.

 

Al onze pupillen hadden gezonde spanning voor deze regiofinale. Deze spanning zorgde ervoor dat Noah, Tiara, Claire en Erinn wat punten op de balk lieten liggen. Daarnaast had Rosa had helaas wat moeite met haar brugoefening. Sanne die heel goed begon met haar vloeroefening struikelde waardoor ze een val had.

 

Ondanks dat, lieten de zes zich niet uit het veld slaan en vochten ze voor de andere toestellen. Claire liet een mooie vloeroefening zien en kwam hiermee op een 3de plaats, Rosa kwam op een 5de en Erinn op een 8ste plaats met hun vloeroefeningen.

 

De punten lagen zeer dicht bij elkaar, toch wisten Noah, Tiara en Erinn zich te plaatsen voor de districtsfinale. Sanne en Rosa staan reserve voor deze finale. OKV is trots op haar turnsters!

 


6de plaats voor Esmee

17 maart 2018

 

Esmee Hettinga (Pupil N3) turnde samen met 31 andere turnsters op zaterdag 17 maart de districtsfinale van Divisie 3 in Amersfoort. Ze liet wat puntjes op de balk liggen maar op de andere toestellen liet ze zich van haar beste kant zien.

Hierdoor is ze met een puntentotaal van 51,450 op een mooie welverdiende 6de terechtgekomen.

 

Het veld was sterk en de punten lagen ook dicht bij elkaar. Nu op naar de halve NK op 7 april in Nieuwegein!

Esmee op het podium (plaats zes)
Esmee op het podium (plaats zes)

8 medailles voor OKV

10 maart 2018

Zaterdag 10 maart kwamen er weer 12 turnsters van OKV Harmelen in actie in Wilnis. Het was een super wedstrijddag; maar liefst 8 medailles zijn er mee naar huis genomen!

 

Laura van Holland en Guusje Scheepstra waren in ronde 1 aan de beurt. Laura had een top dag en mocht vol trots de gouden medaille in ontvangst nemen. Guusje had een wat mindere dag en is 16e geworden van de 32. In ronde 2 toonde Rona een hele strakke balkoefening! Zij mocht de bronzen medaille meenemen, ze werd 5e. In ronde 3 was het de beurt aan Amélie Groenenboom en Elin van Driesten en ook dat ging erg goed! Beide een mooie medaille: Amélie werd 2e en Elin 5e. In de laatste ronde waren Emily van Schaik, Norah van de Mortel, Kalliste Bouwhuis (pupil 2 D3) en Anouk van Eerdt (pupil 1 D3) en Amber Rozengarden, Amy L'Abée en Nora Faeseler (pupil 1 D2) aan de beurt. Emily had een prachtige handstand-platval en kreeg daar de hoogste score voor. Ook in totaal scoorde Emily goed, want zij werd 1e! Daarnaast kreeg Norah een bronzen medaille, want ook zij liet goede oefeningen zien. Kalliste liet een super handstand op de balk zien en is uiteindelijk 13e geworden. Anouk liet haarzelf erg verbazen, met de hoogste score op brug en met de hoogste score in totaal kreeg zij de gouden medaille omgehangen. Amber Rozengarden werd 1ste met haar brugoefening en 3de met haar vloer oefening en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen Amy haar beste onderdeel is en blijft balk, ook deze wedstrijd weer. Amy is als 13de geëindigd. Nora Faeseler turnde ook een nette wedstrijd en kwam op een 17de plaats terecht.

 

Van de 26 selectie turnsters van OKV hebben er 21 turnsters zich geplaatst voor de regiokampioenschap. Ook kunnen de turnsters zich plaatsen voor de toestelfinale en dat heeft OKV zeker gedaan . We hebben 84 toestelfinales en komen hiermee op een 3de plek van ons rayon.

 

Dit is een zeer goede prestatie, alle trainsters van OKV zijn  super trost op al hun turnsters.


1 goud en 3 brons voor OKV

10 februari 2018

Afgelopen zaterdag 10 februari hadden nog 13 turnsters van OKV hun tweede voorwedstrijd om zich te kunnen plaatsen voor de regiokampioenschap en voor de toestelfinale. Alle turnsters waren hier dan ook nerveus voor, maar ondanks de zenuwen zijn er veel overwinningen behaald met de nieuwe elementen die ze toonden.

 

En het wierp vruchten af: Melanie Rozengarden scoorde een gouden medaille en Noah Benevente Martin, Rosa Tol en Thirza Hollander mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen, ieder in hun eigen categorie waar ze in turnen. Van onze 13 turnsters zijn er 7 door naar de regiokampioenschappen. Deze vinden plaats op 14 april, 21 april en 6 juni, afhankelijk van niveau. Daarnaast hebben de meeste turnsters zich geplaatst voor 1 of wel 3 toestellen voor de toestelfinale en sommige zijn 1ste reserve.

 

Kortom: zeer goede presentaties voor OKV!


Esmee door naar de Landelijke Halve Finale!

27 januari 2018

De 4 OKV pupillen N3 hadden 27 januari hun turnwedstrijd in Amersfoort om zich nog te kunnen plaatsen voor de landelijke halve finale. Esmee Hettinga, Lucy Ouwerkerk, Frederieke Bosma en Lisa van Dijk turnden een sterke wedstrijd. Alle 4 hebben laten zien waar ze de afgelopen weken zo hard op hadden getraind. Er werden mooie resultaten behaald maar de competitie was erg sterk en hoog.

 

Esmee kwam op een mooie en welverdiende 3de podiumplaats en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Esmee heeft zich geplaatst voor de landelijke halve finale die geturnd gaat worden in het weekend van 7 en 8 april in Nieuwegein. Lucy, die 5de werd met haar sprong, kwam uiteindelijk op een 14 de plaats. Frederieke behaalde een 25ste en Lisa een 26ste plaats.

 

 

Wedstrijden in Amersfoort

20 januari 2018

20 januari was voor 17 turnsters van OKV de eerste of tweede voorwedstrijd in Amersfoort. 

 

Al vroeg in de ochtend hadden 4 turnsters op nationaal niveau hun eerste Rayonwedstrijd. Hierbij konden ze zich plaatsen voor de toestelfinale in het Rayon. Esmee Hettinga turnde een zeer goede wedstrijd en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Lisa van Dijk heeft zichzelf overtroffen met haar vloeroefening, en kwam uiteindelijk op een 6e plaats terecht. Lucy Ouwerkerk en Frederieke Bosma lieten helaas wat punten op balk liggen. Hierdoor eindigde Lucy op de 7e plaats en Frederieke op de 8e plaats. Op de andere baan was tegelijkertijd Ellen van Soest haar wedstrijd aan het turnen. Ellen had een goede wedstrijd en kwam op een keurige 6e plaats terecht.


 

De wedstrijdronde daarna was het de beurt aan de turnsters van de 6e divisie. Danae Hofman werd 1e met haar sprong en 2e met haar brugoefening. Zij mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Estelle van der Horst kwam op de 9e plaats. Rosalinda Foppen, die 1e werd met haar vloeroefening, eindigde op de 16e plaats.

 

Tiara Vaneker, Suzanne Nap, Claire Boxsem en Erinn Kuus turnen in de 5e divisie. Ook deze turnsters hadden de laatste weken hard getraind, en dat werd ook beloond. Tiara, die 2e werd met haar sprong, eindigde met haar puntentotaal ook op de 2e podiumplaats waardoor ze de zilveren medaille kreeg. Suzanne werd 2e met haar balkoefening, en in haar vloeroefening liet ze een mooie salto tot stand zien. Zij kwam op de 15e plaats. Claire werd 3e met haar vloeroefening en kwam op de 11e plaats. Erinn volgde vlak achter Claire en kwam op de 12e plaats terecht.

 

Voor Manouk Blom, Tessa Lausberg, Britt Busser, Devi Pot en Nynke Hahn was dit de 1e voorwedstrijd. Alle 5 waren daardoor natuurlijk wel nerveus, maar wat deden ze het goed! Nynke overwon haar angst met haar sprong en eindigde in haar categorie op een mooie 18e plaats. Devi werd 2e met haar vloeroefening op muziek en kwam op de 6e plaats. Manouk, Tessa en Britt zitten in hetzelfde niveau. Britt werd 3e met haar vloeroefening. Ondanks een blaar bij brug kwam zij op een mooie 5e plaats. Tessa eindigde op de 11e en Manouk volgde op de 12e plaats.

 

Alle turnsters werden verrast door het Rayon en kregen allemaal nog een turntasje uitgereikt. Het was voor OKV een zeer geslaagde wedstrijddag!