Toestelfinale met 22 medailles

6 juli 2019

Zaterdag 6 juli waren de jaarlijkse toestelfinales voor de selectie turnster van OKV. 24 turnsters hebben zich voor deze wedstrijd geplaatst met 1, 2 of 3 toestellen. In totaal deden deze turnsters mee op 55 toestellen. En na een lange wedstrijddag zijn er uiteindelijk 22 medailles mee naar huis gegaan! 

 

Hiervan waren er 8 goud, 6 zilver en 8 brons. Een geslaagde wedstrijd ter afsluiting van dit turnseizoen. De trainsters Seya, Laura, Emma en Ilse zijn trots op de goede prestaties van het afgelopen seizoen!

 

Sprong:

Kalliste en Lucy 1e ūü•á

Sanne 2e ūü•ą

Noa, Danae en Laura 3e ūü•Č

 

Brug:

Nora en Danae 1e ūü•á

Danique, Tessa en Frederieke 2e ūü•ą

Romaysa en Amy 3e ūü•Č

 

Balk:

Frederieke 1e ūü•á

Kalliste en Devi 3e ūü•Č

 

Vloer:

Danique, Rosalinda en Frederieke 1e ūü•á

Britt en Amy 23ūü•ą

Nora 3e ūü•Č

 


Devi 3de en Lucy 4de in de Districtfinale

15 juni 2019

Afgelopen zaterdag 15 juni waren de districtfinale in Amsterdam  van de D1 en de D2 turnsters. Vijf OKV-turnsters hadden zich geplaatst: al een prestatie op zich! De vijf turnsters waren best wel zenuwachtig, maar ondanks dat hebben ze toch een goede wedstrijd gedraaid.

 

Devi is Pupil 2 D1 en liet een strakke balkoefening zien en met haar brugoefening scoorde ze ook hoge punten. Ze kwam van de 28 turnsters op een 3de podiumplaats terecht en nam vol trots de bronzen medaille in ontvangst. Nora, die pupil 2 D2 is, werd 4de met haar brugoefening en liet ook een mooie strakke vloeroefening zien en kwam over all op een welverdiende 9de plaats terecht.

 

Lucy (Jeugd 1 D1) werd eerste met haar sprong én eerste met haar vloeroefening. Ze eindigde op een 4de plaats en mocht ook een bronzen medaille mee naar huis nemen. Frederiek en Lisa turnden ook in deze categorie. Frederieke turnde een constante, nette wedstrijd, werd zesde met haar balkoefening en kwam op een mooie tiende plaats terecht. Lisa, die ondanks haar blessure een mooie wedstrijd liet zien, kwam op een achttiende plaats terecht.

 

De punten lagen zeer  dicht bij elkaar en in een sterk veld van 28 turnsters zijn dit zeer mooie plaatsen die de OKV turnsters bereikt hebben na een heel seizoen trainen. De trainsters zijn trots op de turnsters!

OKV Turnster Devi Pot is Regiokampioen

18 mei 2019

Zes turnsters van OKV hadden zaterdag 18 mei hun regiokampioenschap in Amersfoort. Het was een zware wedstrijd en de punten lagen dicht bij elkaar. Alle zes hebben echt een TOP prestatie geleverd en hard gewerkt voor hun punten.

 

Devi turnde een constante mooie wedstrijd en werd eerste met haar balkoefening en derde met haar vloeroefening. En dit bleek ook uit het resultaat want ze werd regiokampioen bij de pupillen 2 D1 en nam ook vol trots de gouden medaille in ontvangst.

 

Ook Lucy Ouwerkerk (jeugd 1 D1) turnde een mooie wedstrijd. Ze werd eerste met haar sprong en derde met haar vloeroefening en kwam op een mooie derde podiumplaats terecht en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In dezelfde categorie turnde ook nog Lisa den Besten en Fredrieke Bosma. Ook deze turnsters zetten hun beste beentje voor. Lisa werd vijfde met haar vloeroefening en zesde met haar sprong en kwam op een mooie zesde plaats. Frederieke die toch wat pech had op balk en brug kwam sterk terug met haar sprong en vloer en eindigde op een tiende plaats van de 28 turnsters.

 

Nora Faeseler en Amy L‚ÄėAbee (pupillen 2 D2) lieten mooie oefeningen zien in een sterk veld. Nora werd¬†veertiende¬†en Amy werd zestiende.¬†Van de zes turnsters zijn Devi, Lucy, Lisa, Frederieke en Nora door naar de districtfinale en Amy is tweede¬†reserve op zaterdag 15 juni in Amsterdam.¬†De trainsters zijn zeer trots op de OKV Turnsters!

Tiara Door naar de Districtfinale

11 mei 2019

Afgelopen zaterdag hadden 3 junior turnsters van OKV Harmelen zich geplaatst voor de regiofinale in Amersfoort. Dit is al een hele prestatie op zich!

 

Tiara en Sanne zitten in de vierde divisie. Ze hadden allebei wat moeite met hun brugoefening en om zich hierna nog te kunnen plaatsen voor de districtfinale moesten ze alles eruit halen op  de andere toestellen. Allebei zette ze hun beste beentje voor. Sanne liet een strakke balkoefening zien en werd daar 4de mee en Tiara sprong een super sprong waar ze 5de mee werd van alle 36 turnsters.

 

Tiara kwam op een mooie 13de plaats terecht en heeft zich geplaatst voor de districtfinale die op 25 mei zal plaats vinden in Amsterdam. Sanne kwam op een 27ste plaats terecht.

 

Suzanne is een junior turnster en zit in de 5de divisie en had wat pech met haar balk en sprong. Ze werd 26ste van opnieuw 36 turnsters wat ook een zeer mooi resultaat is in een sterk veld.

 

 

Op zaterdag 18 mei hebben 6  jonge turnsters van OKV  die in het niveau  D1  en D2  zitten hun regiofinale en ook deze turnsters kunnen zich nog plaatsen voor de districtfinale in Amsterdam die dan op 15 juni is.

Tweede Voorwedstrijd Divisie 6 & D3

6 april 2019

Op zaterdag 6 april hadden de laatste turnsters van OKV hun tweede voorwedstrijd. De trainsters zijn erg trots op alle turnsters en de behaalde resultaten!

De dag begon met Elin van Driesten (pupil 1 D3) Door de zenuwen maakte ze helaas wat foutjes op de brug. Uiteindelijk werd Elin 13e van de 31 turnsters.

In de 2e ronde was het de beurt aan de jeugd 2 turnsters, Nynke Hansen werd 1e met haar brugoefening en mocht uiteindelijk de bronzen medaille mee naar huis nemen voor de 4e plaats. Britt Busser mocht bij Nynke op het blok komen staan want ook zij werd 4e mede door haar sprong waar ze 5e mee werd. Tessa Lausberg werd 2e met haar balk oefening en werd in totaal 9e. Daphne Elemans volgende haar met een 10e plek met een mooie brugoefening waar zij 4e mee werd. Door een blessure kon Manouk Blom niet de hele wedstrijd turnen en met een 7e plek op brug werd zij 15e. 

 


In de 3e ronde mocht Anouk van Eerdt (pupil 2 D3) haar oefeningen laten zien met haar mooie brugoefening werd ze 3e en uiteindelijk 12e van de 25 turnsters.

In de laatste ronde was het op baan 1 de beurt aan Rosalinda Foppen (junior G) Zij liet een mooie vloeroefening zien, met voor het eerst arabier salto. In totaal kwam Rosalinda op een 13e plek terecht. Helaas konden Charlotte Smulders en Roos Haneveer niet mee doen vanwege een blessure.

Op de andere baan was het de beurt een de jeugd 1 D3 turnsters, Kalliste Bouwhuis werd 3e met haar balkoefening en kwam op de 1e plaats terecht en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Norah van de Mortel liet een mooie brugoefening zien en werd 3e en stond samen met Kalliste op het podium. Romaysa van Brecht werd 1e met haar brugoefening en werd in totaal 5e. Emily Kirsten van Schaik werd 1e met haar balkoefening. Waar ze uiteindelijk 7e mee werd. Naomi Veelenturf liet voor het eerst 2 overslagen zien op de sprong en werd hiermee 2e op dit toestel, uiteindelijk werd zij 8e.

 

Inmiddels heeft ook Amy zich geplaats voor de regiokampioenschappen op 18 mei. Elin, Nynke, Britt, Tessa, Kalliste, Norah, Romaysa en Emily hebben zich geplaats voor de regiokampioenschappen op 29 juni. 

Goede Resultaten OKV Turnsters

30 maart 2019

Alle D2 turnsters en van Divisie 5 en 6 hadden afgelopen zaterdag de voorwedstrijd om zich nog te kunnen plaatsen voor de regiofinale. En we kunnen met trots zeggen dat er goede resultaten zijn behaald!

 

Danae Hofman kwam op een derde plaats terecht en liet ook een mooie brugoefening zien waar ze tweede mee werd.

Nora Faeseler, Amy Lábee, Danique Nieuwhoff en Noa Knijff zaten alledrie in een categorie waar wel 40 turnsters aan meededen. Ondanks de grote competitie werd Nora eerste met haar brugoefening en kwam in totaal op een mooie zesde plaats terecht. Ze mocht daarom ook een bronzen medaille mee naar huis nemen. Amy werd tweede met haar vloeroefening en kwam op een mooie negende plaats terecht. Danique werd ook tweede met haar vloeroefening en kwam op een dertiende plaats van de 40 turnsters. Noa, die tweede werd met haar sprong, kwam op een mooie negentiende plaats. Suzanne Nap had wat pech met haar balk oefening maar haalde dit op met haar sprong en brug waar ze achtste mee werd en kwam totaal op een zeventiende plaats.

 

Definitief zijn nu Danae, Suzanne, Nora en Danique door naar de regiofinale. Zeer goede resultaten voor het harde werken!

6  OKV Turnsters door naar Regiofinale

9 maart 2019

Afgelopen zaterdag hadden 9 turnsters hun tweede voorwedstrijd om zich nog te kunnen plaatsen voor de Regiofinale. De afgelopen weken hadden onze turnsters veel getraind op nieuwe elementen. Bij sommige turnsters ging dat goed bij andere nog niet helemaal. Maar, er werden ondanks wat kleine foutjes alsnog 4 medailles gescoord.

 

Lia den Besten werd eerste met haar vloeroefening en sprong en kwam op een verdiende 3de podiumplaats terecht en nam de bronzen medaille mee naar huis. Frederieke Bosma

liet een hele strakke balkoefening zien met voor het eerst een boogje achterover! Ze werd eerste met haar balk en kwam op een vierde plaats terecht wat ook goed was voor een bronzen medaille. Devi Pot werd ook eerste met haar balkoefening, derde met haar brugoefening en kwam op een vierde plaats terecht en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

 

Laura van Holland kwam op een mooie negende plaats en vlak daarachter eindigde Guusje Scheepstra op een tiende plaats. Amber Rozengarden die een arabier flik flak liet zien kwam op een veertiende plaats en Lucy Ouwerkerk eindigde op een achttiende plaats.

 

Bij de Junioren (vierde divisie) lieten Tiara en Sanne wat punten op de balk liggen. Maar, Tiara herpakte en werd eerste met haar sprong en eindigede ook op een vierde plaats wat goed was voor een bronzen medaille. En Sanne kwam op een 14de plaats terecht.

 

Turnsters Devi , Lisa , Frederieke , Lucy, Sanne en Tiara hebben zich geplaats voor de Regiofinale. Onze trainsters zijn blij met deze resultaten.


Zes Medailles voor OKV

2 februari 2019

Op 2 februari hadden 14 turnsters van OKV Harmelen hun eerste voorwedstrijd in Amersfoort. Op deze dag zijn er maar liefst 6 medailles gewonnen door onze turnsters.

In de eerste ronde was Elin van Driesten aan de beurt. Ze was heel zenuwachtig maar wist een bronzen medaille te winnen, met de 4e plaats.

 

In de tweede ronde mocht Anouk van Eerdt haar oefeningen laten zien. Met een mooie brugoefening kwam ze op de 12e plaats.

 

In de derde ronde kwamen 5 turnsters van OKV in actie. Britt Busser werd eerste met haar vloeroefening, en mocht de zilveren medaille meenemen. Tessa Lausberg liet een mooie balkoefening zien waar ze tweede mee werd, en in totaal 3e, samen met Britt op het podium. Daphne Elemans liet 2 mooie overslagen zien op sprong en behaalde de 9e plaats. Voor Nynke Hansen was dit de eerste wedstrijd bij de selectie. Zij werd derde op brug en kwam op de 11e plek. Manouk Blom liet ook een mooie balkoefening zien en kwam op de 14e plaats.

 

In ronde 4 waren 7 turnsters aan de beurt. Op baan 1 werd Rosalinda Foppen 1e op sprong en kwam op de 16e plaats. Charlotte Smulders liet een mooie vloeroefening zien en werd 15e.

 

Op de andere baan turnde Romaysa van Brecht een topwedstrijd en behaalde de eerste plaats. Kalliste Bouwhuis werd eerste op balk en mocht zilver mee naar huis nemen. Emily Kirsten van Schaik werd tweede op brug en werd 4e, goed voor een bronzen medaille. Norah van de Mortel liet een mooie sprong zien en werd 7e. Voor Naomi Veelenturf was dit de allereerste wedstrijd in de selectie. Ze was erg zenuwachtig, en werd uiteindelijk 14e. 

OKV Scoort Goede Resultaten

12 januari 2019

Afgelopen zaterdag  waren er  turnwedstrijden in Amersfoort voor OKV. Danique Nieuwhof is instap D2 en Noa Knijff is pupil 1 D2. Zij hadden beiden voor het eerst hun turnwedstrijd. Ze lieten een mooie wedstrijd zien en scoorde goed. Danique werd 3de met haar brugoefening en kwam op een 16de plaats terecht van de 42 turnsters. Noa werd 1ste met haar sprong en kwam op een 14de plaats terecht van de 35 turnsters. Ook Rona Lancee  is pupil 1 D2 maar helaas liet zij wat punten liggen met haar vloer oefening en  eindigde ze op een 30ste plaats. Al met al een zeer goed resultaat voor deze jonge turnsters.

 

Amy L’Abee en Nora Faeseler zijn pupillen 2 D2 turnde ook een nette wedstrijd in een groot aantal deelnemers van 36 turnsters. Amy werd 1ste met haar vloeroefening en 2de met haar sprong ze werd ook  1ste in haar categorie en  mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Nora werd 4de met haar vloeroefening en brugoefening en kwam ook op een 4de plaats terecht en kreeg een bronzen medaille.

 

Aan het eind van de dag waren Danae Hofman (senior divisie 6) en Suzanne Nap (junior divisie 5) aan de beurt. Danae liet een mooie arabier salto zien op de vloer en  kwam op een mooie 3de plaats terecht en nam vol trots de bronzen medaille in ontvangst. Suzanne die voor het eerst een radslag flik flak deed in haar vloeroefening en hier een 11,300 voor kreeg kwam op een 4de podium plaats terecht en ontving  ook een bronzen medaille.

 

 

Het was een lange wedstrijddag, maar een zeer geslaagde wedstrijddag met zulke mooie eindscores.

Archief: 2018

Twee Keer Zilver en Twee Keer Brons in Amersfoort

8 december 2018

Op zaterdag 8 december hadden 9 turnsters hun eerste rayonwedstrijd in Amersfoort. Alle 9 turnsters hadden er hard voor gewerkt en zette hun beste beentje voor. Voor de meesten bleek de balk echter toch nog wel erg lastig te zijn. Hierdoor werden op dit onderdeel punten laten liggen. De OKV turnsters hebben daarentgen goede punten gehaald met hun vloeroefeningen en op sprong.

 

Bij de jeugd 2 D1 werd Lucy Ouwerkerk 1ste met zowel haar vloeroefening en haar sprong maar helaas vond zij de balk nog wel lastig en belandde uiteindelijk op een 2de plaats. Zij mocht dan ookde zilveren medaille in ontvangst nemen. Frederieke  Bosma werd 2de met haar vloeroefening en nam een Bronzen medaille mee naar huis.

 

Lisa den Besten werd 3de met haar vloeroefening en kwam  op een 6 de plaats terecht wat net geen podiumplaats was. Laura van Holland en Guusje Scheepstra hadden voor het eerst een vloeroefening op muziek wat soms nog wel wat lastig was. Laura belandde op een 11 plaats en guusje op een 16de.

 

Bij de pupillen 2  D1 turnde Devi Pot een zeer goede wedstrijd zij werd 2de  met haar  vloer en balkoefening en mocht na 4 toestellen ook de zilveren medaille in ontvangst nemen. Amber Rozengarden turnde een nette wedstrijd en kwam op een 12 de plaats terecht. Sanne van Leeuwen en Tiara Vaneker zijn Junioren en turnen in de 4 de divisie. Sanne scoorde goed met haar balkoefening ze kwam hier op een 2de plaats terecht en kwam uiteindelijk op een 4 de plaats terecht wat goed was voor een bronzen medaille. Tiara Vaneker liet een zeer mooie vloeroefening zien en werd hier ook 2de mee maar helaas had ze 2 vallen van de balk toch presteerde tiara het om op een 6de plaats te eindigen.

 

De trainsters Ilse, Danielle en Seya zijn zeer tevreden met deze behaalde resultaten.

Goede start voor OKV Turnsters

10 november 2018

Afgelopen zaterdag vonden de eerste turnwedstrijden van dit seizoen plaats. Dit waren de teamwedstrijden in Amersfoort en OKV participeerde met twee teams. Al onze turnsters hadden hard getraind en hebben zich in een korte tijd veel nieuwe elementen en oefeningen eigen gemaakt. Het was voor hen dan ook erg spannend.

 

Ondanks de spanning hebben de turnsters zich allemaal zeer goed staande gehouden en een goede wedstrijd gedraaid. Eén team plaatste zich met een totaal van 156.500 punten op een mooie tweede plaats en mocht daarmee de zilveren medaille in ontvangst nemen. Dit team bestond uit Devi Pot, Nynke Hahn, Frederieke Bosma, Lucy Ouwerkerk en Vera Sleutel.

 

OKV's andere team bestond uit Amber Rozengarden, Guusje Scheepstra, Laura van Holland en Lisa den Besten. Met z'n vieren behaalden zij 150.250 punten. Goed voor een vijfde plaats. 

 

Het was een geslaagde dag en een zeer goede start voor OKV.

Amélie Regiokampioene bij Instap D3

9 juni 2018

Amélie Groenenboom en Elin van Driesten hebben beiden een supergoede wedstrijd gedraaid. Amélie was eerste op brug, tweede op sprong en derde op vloer. Vol trots kreeg zij de gouden medaille en werd ze regiokampioene van de Instap D3! Elin was eerste op sprong en vloer en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen voor een mooie derde plek. Nora Faeseler turnde een zeer goede wedstrijd en kwam met een puntenaantal van 52,892 op de vijfde plaats terecht.

 

Bij Britt Busser en Daphne Elemans viel het niet helemaal mee. Britt liet een goede oefening op balk en vloer zien, maar ging helaas door haar enkel bij sprong. Daphne liet twee mooie overslagen bij sprong zien en is uiteindelijk 22e geworden Dana√© Hofman had een super sprong en brug oefening en is op een hele goede zevende plaats ge√ęindigd.

 

Norah van de Mortel, Emily Kirsten van Schaik, Kalliste Bouwhuis en Anouk van Eerdt hebben ook hele goede en stabiele wedstrijden geturnd. Norah stond helaas net naast het podium en is zesde geworden. Gevolgd door Emily, die werd zevende. En de twaalfde plaats was voor Kalliste. Anouk is op de 24e plaats ge√ęindigd. Er zijn prachtige posities behaald, de trainsters zijn trots!

Vijfde Plaats voor Devi op Districtsfinale

2 juni 2018

Devi & Amber
Devi & Amber

Afgelopen zaterdag 2 juni waren de districtskampioenschappen voor niveau D1 en D2 in Amsterdam. Hiervoor hadden Devi Pot , Amber Rozengarden en Laura van Holland zich voor geplaatst vanuit de regiofinale wedstrijden.

 

Devi was wel nerveus voor deze wedstrijd maar zette haar beste beentje voor. Ze begon op de balk en daar liet ze een zeer strakke oefening zien ze kreeg er ook 14,500 punten voor ook met haar brug oefening scoorde ze hoog nl een 14,350 voor. Omdat de punten zo dicht bij elkaar lagen kon je totaal niet inschatten op de hoeveelste plek je zou staan en bleef het spannend tot aan de prijsuitreiking.

 

Devi kwam met een punten totaal van 54,067 op een 5de plaats terecht en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Amber Rozengarden, die tegelijk met Devi aan de beurt was maar op de andere baan, liet een hele mooie vloeroefening zien en kreeg daar een 14,333 punten voor. Jammer van haar balkoefening die wat minder strak en stabiel ging. Amber eindigde op een mooie 22e plaats!

 

Rona Lancee wist afgelopen maandag pas dat ze mee mocht doen aan de district finale en wat heeft ze gepresteerd! Rona was zo onder de indruk dat haar overslag op toestel vloer goed gelukt was, dat ze de twee handstanden vergat te maken waardoor ze helaas minpunten kreeg. Ondanks dat ging ze gewoon door.

 

Als laatste was de beurt aan Laura van Holland die op een mooie zeventiende plaats is ge√ęindigd. Laura had er zin in, maar was ook duidelijk zenuwachtig. Balk ging niet vanzelf, maar ze heeft zich goed hersteld en mooie oefeningen laten zien.


OKV Turnster Werd 17de van Nederland

26 mei 2018

Afgelopen zaterdag 26 mei was de NK voor de Pupillen N3 in Waalwijk. Hiervoor had OKV turnster Esmee zich geplaatst. Tegelijkertijd was de districtsfinale in Amersfoort voor de divisie 4 en 5. Hiervoor hadden drie van onze turnsters zich geplaatst.

 

Esmee turnt N3 en in haar categorie streden de beste 36 turnsters van Nederland tegen elkaar voor het kampioenschap. Het deelnemersveld was erg sterk en de punten lagen ook zeer dicht bij elkaar met soms een honderdste verschil. Esmee turnde een zeer goede wedstrijd en scoorde op de sprong een 13,516. Met een puntentotaal van 51,399 kwam ze op een mooie en verdiende 17de plaatst.

 

De districtsfinale in Amersfoort was ook zeer spannend! Ook daar hebben de OKV turnsters het heel goed gedaan. Noah (Jeugd 2G) turnde een stabiele wedstrijd en dit werd beloond met een mooie 13de plaats in een sterk deelnemers veld. Tiara en Erinn (beide Junior F) hebben ook een goede wedstrijd geturnd. Beiden hadden erg veel zin om hun vloeroefening te laten zien, en dat was goed te merken. Ze straalden en hebben hun oefening met veel energie geturnd. Wat hebben ze ervan genoten en dat is waar het omgaat. Tiara eindigde met een mooie 6de plaats helaas net naast het podium. En Erinn eindigde knap op een 22ste plaats.

 

 

Vierde Plaats voor Devi op de Regiofinale

21 april 2018

Rona Lancee was als eerste aan de beurt en ze had er zin in! Met een goede brugoefening waarbij ze alles opeenvolgend uitvoerde en een balkoefening zonder wiebels is ze vijftiende geworden.

 

Devi Pot en Amber Rozengarden waren in de tweede wedstrijdronde aan de beurt. Allebei waren ze best wel nerveus. Devi liet een mooie arabier flik flak zien in haar vloeroefening, waar ze een hoog cijfer mee scoorde. Devi kwam op een mooie vierde plaats terecht en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Amber liet twee hele mooie sprongen zien en werd daarmee derde in een veld van 27 turnsters. Totaal kwam Amber op een mooie zevende plaats terecht. Laura van Holland kwam in de derde ronde in actie. Met twee super overslagen over de kast en een goede vloeroefening is ze net naast het podium ge√ęindigd. Laura kwam op de zesde plaats terecht.

 

Devi, Laura en Amber zijn door naar de districtfinale en Rona is eerste reserve hiervoor.

Devi & Amber
Devi & Amber

Harmelense Turnster door naar NK!

14-15 april 2018

In Nieuwegein vonden zaterdag en zondag de landelijke halve finales plaats voor de bondskampioenschappen, divisie twee en drie. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van OKV Harmelen samen met DOO/K&V uit Utrecht.

 

OKV's Esmee Hettinga zich geplaatst voor deze landelijke halve finale. Hettinga turnde een goede wedstrijd. Haar eerste toestel was  Brug  waar ze een 13,400 mee behaalde  waarmee ze op een 3de plaats  terecht kwam. Ook met sprong scoorde ze een 13,400 en kwam ze op een 5de plaats.

 

Esmee kwam met een puntentotaal van 52,00 op een mooie 7de plaats.  Ze is hiermee door naar de Nederlandse Kampioenschappen op 26 mei in Waalwijk.  Er deden 24 turnsters mee dit weekend, het was een sterk veld en de punten lagen dicht bij elkaar.

 

De organisatie van deze  wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door een aantal Harmelense sponsors. We noemen graag met naam de EMTE, bloemist Bloem en Tuincentrum Pels. Naast deze sponsoren kregen we medewerking van Tema Turn gymnastics, Coolcat, Bruna en sportcentrum Merwestein. OKV en DOO/K&V zijn heel erg dankbaar voor hun bijdrage om de wedstrijd mogelijk te maken.

Esmee met haar score op sprong
Esmee met haar score op sprong

3 OKV Turnsters door naar de Districtsfinale

14 april 2018

Zaterdag 14 april, hadden zes turnsters van OKV hun regiofinale in Amersfoort. Sanne van Leeuwen en Rosa Tol turnen in de 4de divisie. En Noah Benavente Martin, Tiara Vaneker, Claire Boxsem en Erinn Kuus turnen in de 5de divisie.

 

Al onze pupillen hadden gezonde spanning voor deze regiofinale. Deze spanning zorgde ervoor dat Noah, Tiara, Claire en Erinn wat punten op de balk lieten liggen. Daarnaast had Rosa had helaas wat moeite met haar brugoefening. Sanne die heel goed begon met haar vloeroefening struikelde waardoor ze een val had.

 

Ondanks dat, lieten de zes zich niet uit het veld slaan en vochten ze voor de andere toestellen. Claire liet een mooie vloeroefening zien en kwam hiermee op een 3de plaats, Rosa kwam op een 5de en Erinn op een 8ste plaats met hun vloeroefeningen.

 

De punten lagen zeer dicht bij elkaar, toch wisten Noah, Tiara en Erinn zich te plaatsen voor de districtsfinale. Sanne en Rosa staan reserve voor deze finale. OKV is trots op haar turnsters!

 


6de plaats voor Esmee

17 maart 2018

 

Esmee Hettinga (Pupil N3) turnde samen met 31 andere turnsters op zaterdag 17 maart de districtsfinale van Divisie 3 in Amersfoort. Ze liet wat puntjes op de balk liggen maar op de andere toestellen liet ze zich van haar beste kant zien.

Hierdoor is ze met een puntentotaal van 51,450 op een mooie welverdiende 6de terechtgekomen.

 

Het veld was sterk en de punten lagen ook dicht bij elkaar. Nu op naar de halve NK op 7 april in Nieuwegein!

Esmee op het podium (plaats zes)
Esmee op het podium (plaats zes)

8 medailles voor OKV

10 maart 2018

Zaterdag 10 maart kwamen er weer 12 turnsters van OKV Harmelen in actie in Wilnis. Het was een super wedstrijddag; maar liefst 8 medailles zijn er mee naar huis genomen!

 

Laura van Holland en Guusje Scheepstra waren in ronde 1 aan de beurt. Laura had een top dag en mocht vol trots de gouden medaille in ontvangst nemen. Guusje had een wat mindere dag en is 16e geworden van de 32. In ronde 2 toonde Rona een hele strakke balkoefening!¬†Zij mocht de bronzen medaille meenemen, ze werd 5e. In ronde 3 was het de beurt aan Am√©lie Groenenboom en Elin van Driesten en ook dat ging erg goed! Beide een mooie medaille: Am√©lie werd 2e en Elin 5e. In de laatste ronde waren Emily van Schaik, Norah van de Mortel, Kalliste Bouwhuis (pupil 2 D3) en¬†Anouk van Eerdt (pupil 1 D3) en Amber Rozengarden, Amy L'Ab√©e en Nora Faeseler (pupil 1 D2) aan de beurt. Emily had een prachtige handstand-platval en¬†kreeg daar de hoogste score voor. Ook¬†in totaal scoorde Emily goed, want zij werd 1e! Daarnaast kreeg Norah een bronzen medaille, want ook zij liet goede oefeningen zien. Kalliste liet een super handstand op de balk zien en is uiteindelijk 13e geworden. Anouk liet haarzelf erg verbazen, met de hoogste score op brug en met de hoogste score in totaal kreeg zij de gouden medaille omgehangen. Amber Rozengarden werd 1ste met haar brugoefening en 3de met haar vloer oefening en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen Amy haar beste onderdeel is en blijft balk, ook deze wedstrijd weer. Amy is als 13de ge√ęindigd. Nora Faeseler turnde ook een nette wedstrijd en kwam op een 17de plaats terecht.

 

Van de 26 selectie turnsters van OKV hebben er 21 turnsters zich geplaatst voor de regiokampioenschap. Ook kunnen de turnsters zich plaatsen voor de toestelfinale en dat heeft OKV zeker gedaan . We hebben 84 toestelfinales en komen hiermee op een 3de plek van ons rayon.

 

Dit is een zeer goede prestatie, alle trainsters van OKV zijn  super trost op al hun turnsters.


1 goud en 3 brons voor OKV

10 februari 2018

Afgelopen zaterdag 10 februari hadden nog 13 turnsters van OKV hun tweede voorwedstrijd om zich te kunnen plaatsen voor de regiokampioenschap en voor de toestelfinale. Alle turnsters waren hier dan ook nerveus voor, maar ondanks de zenuwen zijn er veel overwinningen behaald met de nieuwe elementen die ze toonden.

 

En het wierp vruchten af: Melanie Rozengarden scoorde een gouden medaille en Noah Benevente Martin, Rosa Tol en Thirza Hollander mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen, ieder in hun eigen categorie waar ze in turnen. Van onze 13 turnsters zijn er 7 door naar de regiokampioenschappen. Deze vinden plaats op 14 april, 21 april en 6 juni, afhankelijk van niveau. Daarnaast hebben de meeste turnsters zich geplaatst voor 1 of wel 3 toestellen voor de toestelfinale en sommige zijn 1ste reserve.

 

Kortom: zeer goede presentaties voor OKV!


Esmee door naar de Landelijke Halve Finale!

27 januari 2018

De 4 OKV pupillen N3 hadden 27 januari hun turnwedstrijd in Amersfoort om zich nog te kunnen plaatsen voor de landelijke halve finale. Esmee Hettinga, Lucy Ouwerkerk, Frederieke Bosma en Lisa van Dijk turnden een sterke wedstrijd. Alle 4 hebben laten zien waar ze de afgelopen weken zo hard op hadden getraind. Er werden mooie resultaten behaald maar de competitie was erg sterk en hoog.

 

Esmee kwam op een mooie en welverdiende 3de podiumplaats en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Esmee heeft zich geplaatst voor de landelijke halve finale die geturnd gaat worden in het weekend van 7 en 8 april in Nieuwegein. Lucy, die 5de werd met haar sprong, kwam uiteindelijk op een 14 de plaats. Frederieke behaalde een 25ste en Lisa een 26ste plaats.

 

 

Wedstrijden in Amersfoort

20 januari 2018

20 januari was voor 17 turnsters van OKV de eerste of tweede voorwedstrijd in Amersfoort. 

 

Al vroeg in de ochtend hadden 4 turnsters op nationaal niveau hun eerste Rayonwedstrijd. Hierbij konden ze zich plaatsen voor de toestelfinale in het Rayon. Esmee Hettinga turnde een zeer goede wedstrijd en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Lisa van Dijk heeft zichzelf overtroffen met haar vloeroefening, en kwam uiteindelijk op een 6e plaats terecht. Lucy Ouwerkerk en Frederieke Bosma lieten helaas wat punten op balk liggen. Hierdoor eindigde Lucy op de 7e plaats en Frederieke op de 8e plaats. Op de andere baan was tegelijkertijd Ellen van Soest haar wedstrijd aan het turnen. Ellen had een goede wedstrijd en kwam op een keurige 6e plaats terecht.


 

De wedstrijdronde daarna was het de beurt aan de turnsters van de 6e divisie. Danae Hofman werd 1e met haar sprong en 2e met haar brugoefening. Zij mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Estelle van der Horst kwam op de 9e plaats. Rosalinda Foppen, die 1e werd met haar vloeroefening, eindigde op de 16e plaats.

 

Tiara Vaneker, Suzanne Nap, Claire Boxsem en Erinn Kuus turnen in de 5e divisie. Ook deze turnsters hadden de laatste weken hard getraind, en dat werd ook beloond. Tiara, die 2e werd met haar sprong, eindigde met haar puntentotaal ook op de 2e podiumplaats waardoor ze de zilveren medaille kreeg. Suzanne werd 2e met haar balkoefening, en in haar vloeroefening liet ze een mooie salto tot stand zien. Zij kwam op de 15e plaats. Claire werd 3e met haar vloeroefening en kwam op de 11e plaats. Erinn volgde vlak achter Claire en kwam op de 12e plaats terecht.

 

Voor Manouk Blom, Tessa Lausberg, Britt Busser, Devi Pot en Nynke Hahn was dit de 1e voorwedstrijd. Alle 5 waren daardoor natuurlijk wel nerveus, maar wat deden ze het goed! Nynke overwon haar angst met haar sprong en eindigde in haar categorie op een mooie 18e plaats. Devi werd 2e met haar vloeroefening op muziek en kwam op de 6e plaats. Manouk, Tessa en Britt zitten in hetzelfde niveau. Britt werd 3e met haar vloeroefening. Ondanks een blaar bij brug kwam zij op een mooie 5e plaats. Tessa eindigde op de 11e en Manouk volgde op de 12e plaats.

 

Alle turnsters werden verrast door het Rayon en kregen allemaal nog een turntasje uitgereikt. Het was voor OKV een zeer geslaagde wedstrijddag!