Selectie turnen

Je kunt bij OKV op wedstrijdniveau turnen in de 4de en 5de divisie en voorgeschreven oefenstof niveau D1 en D2. 

 

Selectie turnsters turnen 2 voorwedstrijden in de regio. Hier turn je een oefening op 4 toestellen; de sprong, brug, balk en de verende vloer. Je leeftijd en het niveau waarin je turnt, bepalen of je een vloeroefening op muziek doet. Aan de hand van de 2 voorwedstrijden kun je bij goede resultaten doorstromen naar een regiofinale, en van hieruit eventueel naar een districtsfinale.

 

Hoe kom je in de selectie? Meestal gym je eerst recreatief en als je talent hebt, en je wilt, kun je doorstromen naar de selectie. De leiding bespreekt met de turnsters en ouder(s) of de turnster in de selectie willen en kunnen. De jongtalenten trainen op maandag samen met de selectie. Na een jaar wordt besloten in welk niveau een turnster het beste past.

Begeleiding en bijscholing

De selectie wordt getraind door hoofdtrainster: Seya samen met vaste assistenten: Patricia en Ilse

 

Alle hoofdleiding bij OKV is door de KNGU minimaal op leider 3 niveau geschoold en om goed op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen, volgen zij verplichte en aanvullende bijscholingen. Bijscholingen voor de selecties zijn gericht op de turnelementen die voorkomen in de D (=District) Oefenstof  de N (=Nationaal) oefenstof en de 4de en 5de divisie, aangezien de turnsters in de selectie in deze divisie uitkomen.

 

 

Selectie