Wedstrijden

Wedstrijden worden georganiseerd voor verschillende geografische gebieden. Er zijn landelijke wedstrijden, districtswedstrijden (voor ons is dat District Mid West), regionale wedstrijden, rayonwedstrijden en  onderlinge verenigingswedstrijden. Daarnaast zijn er toestelfinales, teamwedstrijden, recreatiewedstrijden en een 3/4 kamp.

 

Er wordt geturnd in verschillende leeftijdscategorieën. De jongste categorie zijn de onderbouw (ongeveer 8 jaar). De categorieën lopen dan op naar middenbouw en bovenbouw.  

 

Daarnaast zijn er verschillende niveaus waarin een turnster uit kan komen. Hierbij is niveau 1 het hoogste niveau en niveau

7 het laagste. De combinatie van de leeftijdscategorie en het niveau van de turnster bepaalt in welke divisie zij uitkomt.

 

De jongste turnsters turnen voorgeschreven oefenstof. In het jaar dat je 13 wordt ga je met keuze oefenstof werken, onder andere met een vloeroefening op muziek.  Bij OKV kan geturnd worden vanaf niveau 4, 5 en 6 of in supplement D, E, F en G. 

 

Deelname aan wedstrijden is niet gratis. Je betaalt deelnamekosten, kosten voor deelname van selectie wedstrijden en een bijdrage aan de kosten van de juryleden. Deze kosten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en bekend gemaakt. De wedstrijdkosten worden tegelijk met de contributie geïnd (per half jaar 40 euro).

 

De wedstrijden vinden veelal plaats in Amersfoort, soms wordt naar andere hallen uitgeweken.

Bij de wedstrijden is publiek uiteraard welkom. Entreekosten zijn 3 euro (contant betalen - GEEN pin aanwezig).

Foto's maken mag, maar zonder flits.

 

De turnsters krijgen van tevoren van de leiding de groepsindeling te horen en de tijd waarop ze aanwezig moeten zijn. Je dient op eigen gelegenheid naar de locatie te komen. Vaak wordt er ook met elkaar mee gereden.

Tijdens de wedstrijden krijgen de turnsters trainingspakken van OKV uitgereikt. Gelieve deze ná de wedstrijd ongewassen terug te geven (ivm kleurverschillen niet wassen aub).

Neem een bidon met water mee, zodat je tijdens het wachten wat kunt drinken. En zorg dat je haren netjes vast zitten en sieraden af zijn. Verder turn je je wedstrijd het liefst op blote voeten.

 

 

Clubkampioenschappen

Eens per jaar in het voorjaar/begin zomer, vinden de clubkampioenschappen van OKV plaats. Een feestelijke dag voor álle leden van de vereniging om aan iedereen te laten zien wat ze hebben geleerd. De kleuters geven vaak een prachtige demonstratie van hun kunsten, en de recreanten en selectieturnsters turnen elk op hun eigen niveau een wedstrijd. De laatste jaren organiseren we voor de tumblinggroepen een aparte clubkampioenschap, omdat het anders niet in één dag past.

 

De Clubkampioenschappen worden door de vereniging georganiseerd met hulp van veel vrijwilligers. Hierdoor kunnen toestellen vervoerd, de zaal ingericht, de catering verzorgd, de uitslagen verwerkt en diploma's geschreven worden. Een heel gezellige dag, waar plezier in het sporten voorop staat!

 

De Clubkampioenschappen vinden meestal plaats in Snellerpoort (gymnastiek/turnen) en Sporthal de Kroon (tumbling).

Wedstrijddata KNGU 2020/2021 (nnb)

25-11-2023

26-11-2023

02-12-2023

13-01-2024

20-01-2024

27-01-2024

10-02-2024

16-03-2024

23-03-2024

25-05-2024

01-06-2024

08-06-2024

 

 

Middenbouw niveau 5

Div 3 supplement D Junioren / Div 4 supplement D senioren

Supplementen F & G

Supplement E / Middenbouw niveau 4

Div 3 supplement D Junioren / Div 4 supplement D senioren

Recreanten: mini 3 & 4 kamp

Middenbouw niveau 5

Supplementen F & G

Supplement E / Middenbouw niveau 4

Regiofinale bovenbouw selectie

Regiofinale middenbouw selectie

Rayon toestelfinale midden- en bovenbouw

 

Amersfoort

Amsterdam

Amersfoort

Amersfoort

Amsterdam

Wilnis

Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort

 


Adressen wedstrijdlocaties

Hal Turn Inn (GymXL)

Schiermonnikooghof 21

3826 DK Amersfoort

 

SportXperience/Sportcentrum Sloten

Sloterweg 1043 T

1066 CC Amsterdam

  

Sporthal Willisstee

Pieter Joostenlaan 24

Wilnis 

 

Turnhal Snellerpoort

Steinhagenseweg 3A

3446 GP Woerden